Рапсове масло

Рослинна олія кольором від жовтого до коричневого з приємним горіховим ароматом і вираженим смаком, яке отримують з насіння ріпаку.

Його ще називають «північним оливковою» маслом, оскільки за своїм поживним характеристикам, воно не поступається фавориту середземноморської дієти.

За обсягами виробництва рапсове масло знаходиться на третьому місці після соєвої та бавовняного.
Масло виготовляють методом пресування або екстракції з наступною обробкою.

Склад

Рапсове масло містить лінолеву, ліноленову, олеїнову жирні кислоти, вітаміни А, D, Е, а також антиоксиданти.

Використання

Рапсове масло використовують для заправки салатів, консервування, приготування кондитерських виробів, соусів, супів, м'ясних, овочевих і рибних страв, маринадів, майонезу, маргарину.

Його не рекомендується використовувати для приготування страв у фритюрі або смаження, оскільки при високій температурі воно може утворювати небезпечні для здоров'я сполуки.

Харчове рапсове масло також використовується у фармацевтичній і косметичній промисловості. Непищевое масло задіяно в миловарній, шкіряній, металургійній та текстильної промисловості.